Figlo integreert beleggingsvergelijker Finner

0

De Finner-koppeling die vanaf 1 mei in Figlo beschikbaar is, brengt twee werelden samen: de expertise van financieel planners bij het maken en bewaken van een financieel plan én de expertise van Finner om voor de klant de beste beleggingsoplossing voor vermogensopbouw te selecteren en te monitoren.

De Finner-applicatie biedt de financieel planner een nieuwe mogelijkheid om via beleggen een blijvende en actieve relatie met de klant op te bouwen. Door de koppeling met Figlo kunnen financieel planners nu ook onafhankelijke dienstverlening aanbieden voor beleggen en krijgen zij inzicht in meer dan 140 beleggingsoplossingen in Nederland. Met een vijftal advieskantoren die actief zijn op het gebied van financiële planning, is de nieuwe koppeling en de adviesdienstverlening van Finner dit voorjaar uitvoerig getest.

Potentieel verdienmodel

De nieuwe koppeling in de Figlosoftware werkt binnen de adviespraktijk als volgt. De financieel planner maakt in de software van Figlo voor zijn klant een financieel plan op de manier zoals hij dat altijd al deed. Voor de invulling van dit plan gaat hij vervolgens naar het Finner-platform en brengt daar via de vergelijkingsmodule het beschikbare aanbod van meer dan 140 beleggingsoplossingen terug naar drie tot vijf. Hierbij wordt de financieel planner ondersteund met diverse tools en trainingen, die door zowel Finner als Figlo worden aangeboden. Voor de gemaakte selectie vraagt de financieel planner vervolgens een vergelijkingsrapportage op. Dit rapport kan hij als tastbaar resultaat van het advies aan de klant overhandigen.

De daadwerkelijke invulling van de gemaakte keuze kan de financieel planner zelf voor zijn klant in orde maken of via het Finner-platform laten verlopen, door zijn klant als lead bij de gekozen aanbieder aan te brengen. Die laatste optie biedt planners een nieuw potentieel verdienmodel. Voor de lead ontvangt de financieel planner namelijk een vergoeding van Finner. Op die manier kan de financieel planner de licentiekosten voor het gebruik van Finner terugverdienen. Dat is een optionele en vrijblijvende optie, benadrukt Bart Spronk, directeur en co-founder van Finner.

Lees hier het hele artikel gratis in de nieuwe eInFinance:

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.