Automatisch hypotheekadvies voor alleenstaande starter

0

Fiew introduceert op 19 oktober 2017, naar eigen zeggen als eerste aanbieder in Nederland, een volledig geautomatiseerd hypotheekadvies voor de starter die zonder partner een huis wil kopen.

Manon van der Poel, een van de oprichters: “Vanaf donderdag kunnen deze starters de online adviesmodule van Fiew doorlopen. Ze vullen zelf hun gegevens in, de software komt met een betrouwbaar advies op maat. Wij vinden het belangrijk om starters inzicht te geven in hun inkomsten én uitgaven. Alleen dan weet je hoeveel je aan je hypotheek kunt besteden. Onze adviesmodule is ingericht op de inkomsten en uitgaven die per starter kunnen verschillen. Zo krijgt elke starter echt een advies op maat. Starters kunnen kiezen uit drie pakketten. Bij twee van de drie is een check door een financieel adviseur inbegrepen.”

Anders dan execution only

De nieuwe online adviesmodule geeft hypotheekadvies op maat. Van der Poel: “Dat is een verschil met execution only, waarbij de starter zelf moet kiezen wat bij hem past. Natuurlijk kan een starter kiezen om het advies wel of niet op te volgen. Maar als hij van het advies afwijkt, wordt wel aangegeven wat het gevolg is: in maandlast maar bijvoorbeeld ook in risico’s voor de toekomst. Net zoals een goede hypotheekadviseur doet.”

Ambitie

Voor het einde van het jaar komt er ook een adviesmodule voor starters die samen een huis willen kopen. Fiew heeft daarnaast de ambitie om uit te breiden naar andere doelgroepen, zoals doorstromers.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.