ANWB geeft premiekorting bij veilig rijden

0

De ANWB introduceert een autoverzekering die verzekerden stimuleert veiliger te rijden door hen een premiekorting van maximaal 30% in het vooruitzicht te stellen. Verzekeringsdochter Unigarant en het Engelse bedrijf Ingenie waren betrokken bij de ontwikkeling van het product.

Om in aanmerking te komen voor de premiekorting moeten verzekerden gegevens over hun rijgedrag beschikbaar stellen. Aan de hand hiervan wordt een individuele rijscore berekend en krijgen zij adviezen hoe ze hun rijgedrag kunnen verbeteren. Als verzekerden een niet al te veilig rijgedrag laten zien en de adviezen en tips niet leiden tot verbetering, dan verspelen zij hun korting.

Er wordt veel gemeten

De verzekerde beschikt via de smartphone over de berekende rijscores en de adviezen. Deze wordt elke tien dagen aan hen gerapporteerd. Daarbij wordt de snelheid ten opzichte van de toegestane maximumsnelheid, de acceleratiesnelheid, snelheid in bochten en het remgedrag gemeten. Eens per drie maanden wordt de rijscore voor de korting berekend.

Ervaringen in het buitenland

Het Engelse bedrijf Ingenie heeft een propositie ontwikkeld voor jongeren die een autoverzekering willen sluiten. Zij krijgen een instapkorting van 10% aangeboden op de bestaande verzekeringspremie. Ervaringen in het buitenland leren volgens de ANWB, dat deelnemers significant bewuster en veiliger gaan rijden. Maar ook de ervaren rijder kan bijleren als hij bewust wordt gemaakt van zijn rijgedrag, voegt de ANWB daaraan toe.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.