Acture introduceert Evermood, platform voor mentale gezondheid

0

Acture introduceert vanaf vandaag Evermood, een platform dat mentale gezondheid op de werkplek preventief aanpakt.

De introductie in Nederland is volgens Maudie Derks (foto), CEO Acture Group, een logisch vervolg op de overname van het van origine Duitse Evermood eind 2023. “Met de introductie van de Duitse ‘HR start-up van het jaar 2022’ in Nederland maken we het mogelijk dat werkgevers hun medewerkers laagdrempelig ondersteuning bieden ter voorkoming van psychische klachten. Evermood biedt 360 graden ondersteuning om te voorkomen dat medewerkers uitvallen binnen de aandachtsgebieden: mentale, fysieke, financiële en loopbaanfitheid.”

Verzuimpreventie

Derks: “De komende jaren zullen werkgevers de focus meer moeten leggen op verzuimpreventie. Enerzijds vanwege de grote tekorten op de arbeidsmarkt, die zorgen voor een toename van de werkdruk. Anderzijds omdat werkgevers te maken hebben met verschillende generaties op de werkvloer, met elk hun eigen wensen en behoeften, maar ook knelpunten en risicofactoren.  Mentale problemen zorgen voor het grootste verzuim. Met Evermood bieden we een SaaS geïntegreerde oplossing om preventief en op vrijwillige basis ondersteuning te bieden aan medewerkers op dit vlak.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.