ACM pakt huurbemiddelaars aan

0

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat huurbemiddelaars die onterechte kosten rekenen aan huurders aanpakken. Uit eigen ACM-onderzoek blijkt dat zo’n 70% van de bemiddelaars ten onrechte kosten in rekening brengt bij huurders. Gemiddeld gaat dit om ruim 200 euro per bemiddeling.

Bemiddelaars mogen geen kosten in rekening brengen bij huurders als zij werken in opdracht van de verhuurder. Ook niet als de bemiddelaar het brengt onder de noemer van courtage, administratie-, contract-, dossier- of inschrijfkosten. Zij die dat toch toen, maken volgens de ACM misbruik van de kwetsbare positie van huurders in de overspannen woningmarkt. In 2014 en 2016 ondernam de ACM ook al actie tegen onterechte bemiddelingskosten.

ConsuWijzer

De ACM roept consumenten op om een melding te doen bij ConsuWijzer als zij onterechte bemiddelingskosten hebben moeten betalen. Op de website van ConsuWijzer vinden consumenten meer informatie over hun rechten bij huurbemiddeling en een voorbeeldbrief waarmee zij de onterecht betaalde kosten kunnen terugvorderen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.