Tweederde ouders betaalt mobiel kind

0

Tweederde van de ouders van 10- tot 14-jarige kinderen nemen de kosten van de mobiele telefoon van hun kroost voor eigen rekening.

Dat blijkt uit onderzoek van Wijzer in geldzaken onder ruim 500 ouders van kinderen uit groep 8, klas 1 en 2 van de middelbare school. 73% van de kinderen in groep 8 en 98% van de brugklassers beschikt over een eigen mobiele telefoon.

Ouders van 10 tot 14 jarigen blijken nog altijd ‘gulle gevers’ als het om hun eigen kroost gaat; zaken als kleding (94%), uitjes (82%) en cadeautjes (79%) worden nog vaak (deels) betaald door de ouders.

Zowel veel kinderen uit groep 8 als brugklassers op de middelbare school hebben een bankrekening: 77% van de basisschoolleerlingen en 87% van de middelbare scholieren. Van de kinderen met een bankrekening hebben de brugklassers wel veel vaker een pinpas: 85%, tegen 52%. Van degenen met een pinpas, mogen middelbare scholieren vaker zelfstandig pinnen (30% tegen 8% van de basisschoolleerlingen). Kinderen uit groep 8 pinnen veel vaker samen met de ouders (41% tegen 20% van de middelbare scholieren).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.