Adfiz vernieuwt portal beleggingsverzekeringen

0

Adfiz heeft het hoofdstuk beleggingsverzekeringen in haar Wft Portaal volledig geüpdatet met praktische uitleg, checklists en stappenplannen.

Hiermee, zegt de branchevereniging, brengt ze  voor haar leden precies in kaart welke rol van adviseurs wordt verwacht in het woekerpolisdossier.

Adfiz: “Ook in 2015 zullen de beleggingsverzekeringen de gemoederen bezig blijven houden. Zo was het dossier afgelopen maandag al weer prominent op TV bij Tros Radar en vanavond bij Zembla. In de Tweede Kamer wordt de minister met regelmaat bevraagd over hoe hij de markt tot een voortvarende aanpak van hersteladvies maant. En de AFM monitort doorlopend de resultaten van haar streefcijferbeleid.”

Herstel van vertrouwen
Adfiz en haar leden zeggen het belang te onderschrijven om de positie van klanten met deze producten te verbeteren. “Adfiz ziet het beleggingsverzekeringsdossier daarom ook als kans voor verder herstel van vertrouwen. Daarom helpen wij leden hier goed en efficiënt invulling aan te geven. In het Wft Portaal is het dossier Beleggingsverzekeringen volledig geactualiseerd. De komende weken wordt het verder uitgebreid modelteksten voor de activatie van klantgroepen en een overzicht van hulpmiddelen die in de markt beschikbaar zijn.”

Vragen en antwoorden
Op het Wft Portaal zijn antwoorden te vinden op de vragen:
• Hoe kan ik mijn klant goed begeleiden?
• Wat mag ik verwachten van de verzekeraars en banken?
• Wanneer is sprake van gratis hersteladvies?
• Wat verwacht de AFM van mij om klanten te activeren?
• Wanneer is een klant geactiveerd?
• Wanneer is een hersteladvies geslaagd?

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.