Zo pak je dollars inwisselen slim aan

0

Als je van plan bent om de grote plas over te steken of gewoon wat online shopping in de VS wilt doen, is het handig om te weten hoe je zonder gedoe je euro’s in dollars kunt omtoveren.

Laten we bij het begin beginnen: de wisselkoers. Dat is eigenlijk de prijsverhouding tussen twee munteenheden. Hoeveel euro’s je moet neerleggen voor een dollar, of andersom. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet het schip ingaat met een ongunstige koers of hoge omwisselkosten?

Houd de koers goed bij

Voordat je euro’s gaat omwisselen in dollars, is het slim om eerst de huidige wisselkoers even te checken. Er zijn genoeg apps en websites die je de actueelste koersen laten zien. Een goede koers vangen is net als het vangen van een goed visje: timing is alles. Soms kun je beter even wachten als de koers hoog staat, wie weet zakt hij nog een beetje.

Denk goed na over waar je gaat wisselen

Niet elke plek waar je geld kunt wisselen is even voordelig. Banken, wisselkantoren op het vliegveld of in de stad, ze rekenen allemaal net iets anders. Sommigen hebben hoge commissies of ongunstige koersen. Dus voordat je je euro’s inruilt, even rondneuzen en vergelijken. Zoals je bij de supermarkt ook niet altijd alles bij de eerste de beste koopt.

Let op de kleine lettertjes

Soms lijkt een deal te mooi om waar te zijn. En vaak is dat ook zo. Let op verborgen kosten, zoals transactiekosten of servicekosten. Die kunnen je zomaar een paar extra euro’s kosten. Dus, voordat je je handtekening zet of op ‘bevestigen’ klikt, lees de voorwaarden. Een beetje zoals je ook de gebruiksaanwijzing leest voordat je een IKEA-kast in elkaar zet. Daarnaast is een wisselkantoor in sommige landen ook niet altijd betrouwbaar. De meeste echte wisselkantoren hebben dan ook de nodige keurmerken.

Online wisselen is vaak goedkoper

In het digitale tijdperk zijn er ook online een hoop opties om valuta te wisselen. Websites en apps waar je snel en makkelijk euro’s in dollars kunt omzetten. Vaak tegen een competitieve koers en lagere kosten dan bij traditionele banken of wisselkantoren. Maar ook hier: vergelijk en lees de recensies. Niet elke app is je digitale vriend.

Liever naar een wisselkantoor

Stel je voor: Je bent op vakantie of zakenreis geweest naar Amerika. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn heb je een van tevoren een goed aantal euro’s ingewisseld voor dollars. Eenmaal thuis kom je erachter dat je zuinig hebt geleefd en met allemaal dollars zit opgescheept die je niet meer gaat uitgeven. Je vraagt je af: waar kan ik mijn dollars inwisselen voor euro’s? Met meer dan 140 locaties in Nederland is er altijd een Goudwisselkantoor dicht in de buurt om jouw dollars (of andere valuta) in te wisselen voor euro’s.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.