Vastgoedfondsen: een slimme manier om je portefeuille te diversifiëren

0

Beleggen in een vastgoedfonds is een manier om indirect te beleggen in vastgoed. Het is een populair alternatief voor het direct kopen van onroerend goed, omdat het minder kapitaalintensief is en het beleggers toegang biedt tot een breed scala aan vastgoedbeleggingen.

Wat is een vastgoedfonds?

Een vastgoedfonds is een beleggingsfonds dat belegt in vastgoed. Er zijn verschillende soorten vastgoedfondsen, waaronder:

  • Open-end vastgoedfondsen: deze fondsen hebben geen vastgestelde einddatum en beleggers kunnen op elk moment hun aandelen of participaties kopen of verkopen.
  • Closed-end vastgoedfondsen: deze fondsen hebben juist wel een vastgestelde einddatum en beleggers kunnen hun aandelen of participaties alleen verkopen aan andere beleggers.
  • Beursgenoteerde vastgoedfondsen (REIT’s): dit zijn vastgoedbedrijven die openbaar worden verhandeld op de beurs. Beleggers kunnen aandelen kopen en verkopen op dezelfde manier als bij andere beursgenoteerde aandelen.

Waarom beleggen in een vastgoedfonds?

Beleggen in een vastgoedfonds heeft verschillende voordelen, waaronder:

  • Diversificatie: door te beleggen in een vastgoedfonds kun je jouw risico spreiden over een breed scala aan verschillende vastgoedbeleggingen, waardoor je minder gevoelig bent voor de prestaties van een enkel eigendom.
  • Liquiditeit: vastgoedfondsen bieden een hoge mate van liquiditeit in vergelijking met directe vastgoedbeleggingen. Beleggers kunnen hun aandelen/participaties op vaste momenten verkopen en ontvangen doorgaans binnen een paar maanden hun geld.
  • Professioneel beheer: vastgoedfondsen worden beheerd door professionele teams met ervaring in vastgoedbeleggingen. Deze teams hebben de expertise om de beste vastgoedbeleggingen te selecteren en te beheren.
  • Inkomsten: vastgoedfondsen bieden vaak een stabiele inkomstenstroom in de vorm van huurinkomsten en dividenden. Deze inkomsten kunnen een aantrekkelijk rendement bieden in vergelijking met andere beleggingen.

Hoe beleggen in een vastgoedfonds?

Als je overweegt om te beleggen in vastgoedfondsen, kan het een goed idee zijn om een expert in te schakelen. Een expert op het gebied van vastgoedfondsen kan je helpen bij het begrijpen van de risico’s en voordelen van het beleggen in vastgoedfondsen en je helpen bij het bepalen van welke soorten fondsen het beste bij jouw beleggingsdoelstellingen passen.

Kies je voor particulier beleggen in vastgoed? Dit kan dit bij verschillende beheerders van vastgoedfondsen, waaronder die van Heeneman & Partners. Ontdek de mogelijkheden voor jou als vermogend particulier.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.