Op zakenreis voor ESG in Amerika

0

Sinds de maatschappelijke bewustwording van het klimaatprobleem en het ontstaan van Environmental Social Governance (ESG) criteria hechten steeds meer bedrijven veel waarde aan deze vorm van bedrijfsvoering en beleggen. Voornamelijk om hun bedrijf toekomstbestendig te maken door risicobeperking en zo investeerders aan te trekken. In Europa heeft dit al tot wetgeving geleid.

In Amerika wordt ESG nog vrij weinig toegepast en bied dus veel kansen in Amerika door bedrijven te helpen meer ESG vriendelijk te worden en vervolgens zakenrelaties aan te gaan. Dan kan het interessant zijn om een zakenreis naar Amerika te maken. Lees hier welke kansen de VS biedt en hoe u uw zakenreis kan voorbereiden.

Wat is ESG?

Steeds meer beleggers willen hun geld geven aan bedrijven die hun normen en waarden ondersteunen. Environmental Social Governance criteria zijn een reeks normen voor het gedrag van een onderneming die door deze sociale beleggers worden gebruikt om potentiële beleggingen te screenen. De milieucriteria gaan na hoe een bedrijf het milieu beschermt. Sociale criteria onderzoeken hoe het bedrijf omgaat met de relaties met werknemers, leveranciers, klanten en de gemeenschappen waarin het actief is. De bestuurscriteria (governance) gaan over het leiderschap van een bedrijf en kijkt naar de beloning van bestuurders, audits, interne controles en de rechten van aandeelhouders.

De Amerikaanse markt

Veel Amerikaanse staten en bedrijven zijn nog gefocust op het gebruik van fossiele brandstoffen en recht op wapenbezit. Deze twee gebieden voldoen niet aan de ESG-normen. Veel van deze bedrijven zijn minder bezorgd over de klimaateffecten van hun bedrijfsvoering en beleggingen en hechten meer waarde aan snelle of directe vermogensopbouw. Om deze bedrijven toch te overtuigen om over te stappen naar een ESG vriendelijke bedrijfsvoering, is het belangrijk om hen te wijzen om de economische voordelen van ESG op de lange termijn. Zo kan een bedrijf het voorkomen om te worden betrokken in schandaal, zoals de olieramp van BP in 2010 in de Golf van Mexico.

Vraag een ESTA aan voor uw zakenreis

Wilt u de ESG-normen van uw bedrijf internationaal uitdragen? Dan zijn de Verenigde Staten een goede plek om te beginnen, omdat daar nog veel te doen is. Een van de beste manieren om nieuwe klanten aan te trekken en te beleggen is om hen in het echt te ontmoeten, om zo een vertrouwensband op te bouwen. Om Amerika te kunnen betreden heeft u echter wel een ESTA Amerika nodig. Dit is een reisvergunning voor vakantie- en zakenreizen naar de VS. Het ESTA Amerika is makkelijk online aan te vragen. Lees wel goed de voorwaarden voordat u een aanvraag indient. Zo komt u niet voor onnodige verrassingen te staan tijdens uw reis. Om uw zakenreis ook meer ESG vriendelijk te maken, is er ook de mogelijkheid om de CO2-uitstoot van de reis te compenseren.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.