Maak stappen met je organisatie door een ondernemerscoach

0

Wil jij graag groeien met je bedrijf of organisatie? Denk dan eens aan het inschakelen van een ondernemerscoach. Deze kan je helpen helder te krijgen waar je kansen en mogelijkheden liggen, en je bovendien veel leren over leiderschap.

Of je nu een groot of een klein team aan te sturen hebt, de manier waarop je onderneemt beïnvloedt het hele team. Jij bent er immers om iedereen aan te sturen, maar wie stuurt jou aan? Het kan nooit kwaad om eens met een ondernemerscoach om de tafel te gaan zitten. Zo leer je allereerst jezelf beter kennen, en krijg je bovendien veel meer helderheid over hoe je je doelen kunt bereiken.

Wat zijn je goede en zwakke punten?

Ben jij je reeds bewust van waar je goed in bent en welke zaken je beter kunt uitbesteden? Je zult niet de eerste ondernemer zijn die het vreselijk moeilijk vindt om zaken uit handen te geven. Dat is echter wel nodig als je op wilt schalen, want je kunt nu eenmaal niet alles zelf doen. Weten waar je goed in bent helpt je doordat je zo gerichter op zoek kunt naar mensen die jou daarin aanvullen. Misschien heb je een prachtig verhaal, maar kun je dit bij klanten niet goed overbrengen, of heb je juist een hele vlotte babbel maar is het bijhouden van je administratie echt niet jouw ding. Bovendien moet je ook in je persoonlijkheid duiken en kijken hoe je op bepaalde zaken reageert, hoeveel risico je durft te nemen en hoe dit van invloed is op je succes. Door je bewust te worden van onbewuste negatieve overtuigingen kom je al een heel eind, want daardoor zie je als vanzelf minder beren op de weg.

Waar liggen je kansen en mogelijkheden?

Naast het feit dat je jezelf beter moet leren kennen is het ook belangrijk dat je kansen en mogelijkheden beter kunt inschatten. Of dat je überhaupt meer kansen ziet. Weet je al precies hoe jouw doelgroep eruit ziet of is dit nog wat vaag? En hoe kun je deze het beste bereiken? Een ondernemerscoach helpt je inzichtelijk te krijgen aan wie je jouw product of dienst eigenlijk wilt verkopen, en daarna hoe je dat doet. Bekijk de website van Tibor om een eerste indruk te krijgen van de aanpak van zo’n coach. Daar zijn ze namelijk gespecialiseerd in business coaching, en kunnen ze je helpen niet alleen veel sneller, maar ook vele malen groter te groeien dan je zelf voor mogelijk had gehouden.

Wat is jouw manier van leidinggeven?

Of je nu aan enkele mensen of een groot team leiding geeft, de manier waarop je dat doet is van grote invloed op het uiteindelijke resultaat. Het is de kunst mensen zodanig te motiveren dat ze uit zichzelf voor het hoogst haalbare resultaat gaan en alle neuzen dezelfde kant op staan. Maar hoe doe je dat? Met jouw business coach ga je aan de slag met al dit soort vraagstukken, en leer je hoe je op een correcte en inspirerende manier leidinggeeft. En dan merk je vanzelf dat jouw gehele team goed op elkaar is ingespeeld en betere resultaten behaalt. Zo zie je maar dat een ondernemerscoach je op veel verschillende vlakken kan helpen. Iets voor jou?

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.