Hoe relatiecoaching financiële zorgen kan verminderen

0

Financiële stress is vreselijk. Je weet dat geld niet gelukkig maakt, maar dat maakt het zeker niet minder belangrijk. En als je in een relatie zit en financiële zorgen hebt, is het nogal lastig om hierover te spreken.

Er bestaat een bepaalde schaamte en er heerst nog steeds een taboe als het op geld aankomt. Maar je kan een probleem niet oplossen tot je het hebt uitgesproken en vele handen maken licht werk. Je partner kan je helpen om van de financiële zorgen af te komen, maar alleen als je bereid bent om eerlijk te zijn over wat er aan de hand is. In je eentje is dat niet altijd makkelijk. Een relatiecoach kan je door deze moeilijke fase heen helpen en je leren om effectief te communiceren met je partner ook als het over geld gaat.

Het begint met een goed gesprek

Communicatie is de sleutel tot een gezonde relatie. Dat weten de meeste mensen ook wel, maar toch is het vaak lastig om echt toe te passen. Goede communicatie betekent dat je eerlijk moet zijn en dit kan soms best eng zijn. Je stelt jezelf kwetsbaar op tegenover iemand wiens mening je enorm belangrijk vindt. Een verkeerde opmerking kan je dus best een klap zijn. Als het om financiële problemen gaat, is eerlijk zijn nog moeilijker. Geld blijft toch altijd een beetje taboe, zo zijn we nu eenmaal opgevoed. In een relatie moet je eerlijk zijn over geld. Het gaat immers niet alleen om jou, maar ook om de toekomst van je relatie en je partner. Jullie moeten elkaars verwachtingen delen en eerlijk aangeven waar jullie het wel of niet mee eens zijn. Het heeft geen zin om in te stemmen met iets dat je niet kunt waarmaken, dikke kans dat dit eerder zorgt voor meer problemen.

Leer bewust omgaan met geld

Ook hier gaat het om eerlijkheid. Waar gaat je geld naartoe? Wees eerlijk en hou dit bij. Op school heb je nooit geleerd om een budget te maken of hoe je moet sparen of investeren. Het is dus helemaal niet zo gek dat je soms nog fouten maakt, maar een oplossing begint met erkenning van het probleem. Als jij elke maand honderden euro’s uitgeeft aan kleren terwijl je partner zijn best doet om de spaardoelen te halen, heeft het geen zin om te liegen over waar je geld naartoe gaat. Een relatiecoach kan helpen om je financiële gedrag te analyseren en te begrijpen. Zo kun je werken aan een betere toekomst voor jou en je partner? Overtuigd? Neem eens een kijkje bij no nonsense coaching!

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.