Een verstandige beleggingskeuze; Goud als aanvulling op aandelen en obligaties

0

In de wereld van beleggen zijn aandelen en obligaties vaak de eerste opties waar beleggers aan denken. Ze zijn bekend, liquide en hebben een bewezen staat van dienst op lange termijn. Echter; het toevoegen van goud aan uw beleggingen kan een verstandige zet zijn. Goud biedt namelijk unieke voordelen en kan een waardevolle aanvulling vormen op uw bestaande beleggingen. Doijer & Kalff vertelt ons waarom.

Vergroting van uw portfolio

Eén van de belangrijkste redenen om goud toe te voegen aan uw beleggingen is diversificatie. In tijden van economische onzekerheid kunnen aandelen en obligaties sterk reageren op marktschommelingen. Goud daarentegen heeft vaak een omgekeerde correlatie met andere activa, wat betekent dat het in waarde kan stijgen wanneer andere beleggingen dalen. Hierdoor helpt goud om de algehele beweeglijkheid in uw beleggingen te verminderen.

Bescherming tegen inflatie

Goud staat bekend als een hedge tegen inflatie. Wanneer de koopkracht van valuta afneemt als gevolg van inflatie, behoudt goud vaak zijn waarde. Dit komt doordat de waarde van goud historisch gezien is gestegen in tijden van stijgende prijzen. Door goud aan uw beleggingen toe te voegen, kunt u uw vermogen beschermen tegen de negatieve effecten van inflatie.

Veilige haven in tijden van crisis

Goud wordt vaak gezien als een veilige haven in tijden van economische of geopolitieke onrust. Wanneer de markten instabiel worden en het vertrouwen in traditionele valuta afneemt, zoeken beleggers vaak hun toevlucht in goud. Dit komt doordat goud intrinsieke waarde heeft en niet afhankelijk is van het functioneren van overheden of financiële instellingen.

Langdurige waardeopslag

Anders dan bijvoorbeeld consumptiegoederen, behoudt goud zijn waarde over lange perioden. De geschiedenis heeft aangetoond dat goud een stabiele waardeopslag is, wat het tot een geschikte belegging maakt voor de lange termijn.

Mogelijkheden voor groei

Naast de stabiliteit die goud biedt, kan het ook groeipotentieel hebben. De prijs van goud wordt beïnvloed door vraag en aanbod, en kan stijgen als gevolg van factoren zoals economische groei, politieke onrust of veranderingen in de vraag vanuit de industrie.

Hoewel goud vele voordelen heeft, is het belangrijk om te benadrukken dat het geen gegarandeerde winst oplevert. Zoals bij elke belegging, zijn er risico’s verbonden aan het bezitten van goud, en de prijs kan fluctueren op basis van verschillende factoren.

Samenvattend;

Goud kan een waardevolle aanvulling zijn op uw beleggingen. Door uw beleggingen te verbreden met goud kunt u uzelf beschermen tegen inflatie en profiteren van de veilige haven die goud biedt in tijden van crisis. Echter; het is altijd belangrijk om uw beleggingsbeslissingen goed te overwegen en indien nodig advies in te winnen bij een erkend verkooppunt zoals Doijerkalff.nl. Door een gebalanceerde belegging te creëren die bestaat uit aandelen, obligaties en goud, kunt u een solide basis leggen voor uw financiële toekomst.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.