Alles wat je wilt weten over een zakelijke lening afsluiten in Nederland

0

Ondernemers in Nederland kunnen baat hebben bij een zakelijke financiering. Zo kan een zakelijke lening het bijvoorbeeld toch mogelijk maken om je bedrijf uit te breiden als je hier zelf onvoldoende financiële middelen voor hebt.

Heb je zelf nog niet eerder zakelijk geld geleend voor je bedrijf, maar overweeg je dit nu toch te doen? Dan wil je hier uiteraard eerst wat meer over weten. Lees dan vooral verder, want in deze tekst vertellen wij je alles wat je wilt weten over en zakelijke lening afsluiten in Nederland.

Uitbetaling

Nederlandse ondernemers gebruiken een zakelijke lening vooral om een langlopende investering te financieren. Hierbij kun je denken aan de aankoop van een nieuwe machine, maar ook aan (online) uitbreiding van je bedrijf. Omdat een dergelijke investering veel geld kost, moet je in één keer de beschikking krijgen over een groot geldbedrag. Dit is de reden dat veel ondernemers een zakelijke lening afsluiten, want een geldverstrekker maakt het hele bedrag in één keer over op je zakelijke rekening. Hierdoor kun je er meteen de gewenste investering mee doen.

Aflossing

Sluit je een zakelijke lening af? Dan investeer je met geld van iemand anders. Daarom verbaast het je waarschijnlijk niet dat je dit terug moet betalen. Bij deze financieringsvorm doe je dit door elke maand een deel van het geleende bedrag af te lossen. We kunnen je niet precies zeggen hoeveel je aflost, want het bedrag hangt af van een aantal factoren. Zo betaal je bijvoorbeeld een hoger bedrag per maand naarmate je meer leent. Als je het afgesproken bedrag altijd keurig terugbetaalt, heb je de zakelijke lening aan het einde van de looptijd volledig afgelost.

Rente

Wie denkt dat hij alleen het geleende bedrag terugbetaalt als hij een zakelijke lening afsluit, heeft het mis. Bij zakelijk financieren krijg je ook te maken met rente. Deze rente komt bovenop de aflossing. Hoeveel rente je betaalt, hangt af van een aantal factoren. Zo kijkt een geldverstrekker bijvoorbeeld naar de rentestand op het moment dat je de lening afsluit. De rente wordt bovendien gebaseerd op het risico dat je bedrijf loopt. Hoe hoger een geldverstrekker het risico inschat, des te meer rente je betaalt over een zakelijke lening. Vandaar dat de rente over een zakelijke lening voor ieder bedrijf anders is.

Looptijd

Bij het afsluiten van een zakelijke lening bepaal je zelf de looptijd. Vaak kun je kiezen voor een looptijd van 3, 6, 9, 12, 24, 36, 48 of 60 maanden. Op het eerste gezicht lijkt de maximale looptijd interessant, want je smeert de lening dan uit over een lange periode. In de praktijk is dit alleen niet altijd het geval. Je betaalt immers ook langer rente als je voor een langere looptijd kiest. Bereken daarom eerst wat financieel het voordeligst is voor je bedrijf voordat je een zakelijke lening afsluit.

Afsluiten

De manier van afsluiten hangt af van het bedrag dat je wilt lenen. Bij veel geldverstrekkers kun je tot 250.000 euro een online aanvraag indienen. Kies je leendoel, vul het bedrag in dat je nodig hebt en start het aanvraagproces. Doorloop vervolgens de verschillende stappen en je hebt binnen de kortste keren een zakelijke lening aangevraagd. Heb je meer dan 250.000 euro nodig? Plan dan een vrijblijvend financieringsgesprek in. Een geldverstrekker bespreekt dan met je of je een zakelijke lening af kunt sluiten en hoeveel je kunt lenen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.