IG&H en Novulo werken samen aan digitale totaaloplossing

0

Adviesbureau IG&H en softwareontwikkelaar Novulo gaan een samenwerking aan die moet leiden tot een digitale transformatie in de verzekeringsmarkt. De twee werken aan een totaaloplossing voor de back-, mid- en front office gebaseerd op ‘composable technologie’.

“De sterk veranderende verzekeringsmarkt vraagt om innovatie die niet met de bestaande kernsystemen kan worden gerealiseerd. De afhankelijkheid van de leveranciers van deze systemen is groot en nieuwe ontwikkelingen zijn kostbaar en laten lang op zich wachten”, stellen de partijen in een persbericht.

IG&H en Novulo focussen zich op (middel)grote verzekeraars en de top-50 assurantiekantoren. Zij willen hen in staat stellen om hun digitale transformatie in een stroomversnelling te brengen. “Dit resulteert in aanzienlijke kostenverlagingen en verbeterde klanttevredenheid.”

Composable Architecture

“Novulo heeft een unieke technologie waarmee bedrijven hun software kunnen samenstellen uit low-code componenten”, zegt Frank Wille (rechts op de foto), Founder & Innovator bij Novulo. “Deze aanpak staat ook wel bekend als de ‘Composable Architecture’, zoals benoemd door Gartner. De snelgroeiende interesse van de assurantiebranche in deze nieuwe benadering van software leidde tot de behoefte om klanten op strategisch, operationeel en technologisch gebied te ondersteunen bij de implementatie. Hierdoor ontstond al snel de connectie met IG&H.”

Stephan de Jong (links op de foto), Directeur Technologie & Digitale Transformatie bij IG&H: “IG&H heeft zijn consultancyactiviteiten de afgelopen jaren uitgebreid naar technologische oplossingen, inclusief de ontwikkeling van IP. Met het reeds succesvolle product AllVida heeft IG&H haar sporen al verdiend in de pensioensector. Het partnership met Novulo markeert een logische en belangrijke stap in de strategische uitbreiding van AllVida naar de assurantiemarkt.”

Naast de financiële sector hebben IG&H en Novulo ook een sterke aanwezigheid in de retail- en zorgsector. Hier zien zij eveneens kansen voor verdere samenwerking en groei.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.