Stefan Bell aan het woord

0

Stefan Bell, directeur VCN

 

Wat zijn de bijzondere zaken die aandacht vragen

De inkomsten van intermediairs staan erg onder druk. Hierdoor worden zij gedwongen om keuzes te maken in hun bedrijfsvoering. VCN biedt een complete ondersteuning, waardoor het intermediair zijn bedrijfsrendement kan verhogen en meer aandacht kan besteden aan zijn klanten. Verder is de relatie met de verzekeraars de laatste jaren meer en meer zakelijk van aard geworden. Verzekeraars maken keuzes die niet altijd in het voordeel zijn van het intermediair. Deze vragen zich dan ook alsmaar meer af of de verzekeraar nog wel de business partner  voor de toekomst is.

 

Welke nieuwe wegen slaat VCN in

Door het volledige en actuele klantenbestand centraal bij ons onder te brengen, ontstaat er overzicht op klant- en portefeuilleniveau. De adviseur kan dan bij een klant eenvoudig aan de slag om vergelijkingen te maken en het verzekeringspakket te complementeren. Ook op het gebied van de directe beloning bieden wij oplossingen. Wij incasseren de bemiddelingsvergoeding, het serviceabonnement en /of de advieskosten namens het intermediair bij de klant.

 

 Welke kansen liggen er voor het intermediair

Voor intermediairs zijn er nog voldoende kansen. Belangrijk is echter wel dat ze zich richten op de juiste relaties. Dit zijn de relaties die graag advies, bevestiging of gemak wensen van een adviseur en hiervoor bereid zijn een prijs te betalen. Zorg er als adviseur voor dat je deze klanten kent en zij jou kennen, zodat de omzet bij deze relaties wordt vergroot. Verder zal het intermediair afscheid moeten nemen van een aantal administratieve werkzaamheden en deze uitbesteden aan een serviceprovider. Hierdoor worden de bedrijfskosten verlaagd en de continuïteit voor de toekomst een stuk zekerder gesteld.

 

VCN United Capital heeft via zusteronderneming Fizzbo ontheffing verkregen van het provisieverbod voor bepaalde activiteiten die zij voor aanbieders verrichten.

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.