Gerommel met hypotheken duurt voort

0

Het gerommel rond de hypotheekrenteaftrek duurt voort. De PvdA en de VVD zouden ‘studeren’ op een verdere beperking van de aftrek, zo meldden bronnen aan De Telegraaf. Nu zou er ook mogelijk fiscaal worden ingegrepen in de aflossingsvrije hypotheek voor bestaande gevallen.

Of dat gaat gebeuren is nog niet duidelijk, er liggen meerdere scenario’s op tafel. Maandag debatteert de Tweede Kamer over het Belastingplan 2013, waarbij ook de hypotheekrenteaftrek wordt besproken. 

CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt wil in ieder geval nu een brief van de formateurs over het geschuif en geritsel rond de hypotheekrenteaftrek. Vorige maand riep premier Rutte nog dat men van de hypotheken van ‘oude’ woningbezitters zou afblijven. Omtzigt noemt de draai van Rutte het breken van een verkiezingsbelofte. “De VVD laat een dikke mist hangen over wat er met bestaande hypotheken gebeurt vanaf januari”, zo twittert hij. Ook vindt Omtzigt het vreemd dat de VVD inmiddels steun heeft geweigerd voor een brief van informateurs over de hypotheekrenteaftrek. “Zeer ongewoon, informatie blokkeren”, aldus Omtzigt.  

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.