Beleggen in whisky is betrouwbaar beleggen

0

Wanneer je ergens geld in wil beleggen, zijn er natuurlijk ontzettend veel opties. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te investeren in bepaalde fondsen. Andere beleggen het liefst in vastgoed omdat dit volgens hen een uitstekende belegging is. Maar wist je dat beleggen in whisky ook steeds populairder wordt?

Dat komt voornamelijk omdat het een betrouwbare belegging is, maar waarom eigenlijk? En hoe gaat het beleggen in whisky precies in zijn werk?

Steeds meer waard

Het beleggen in whisky kan ontzettend winstgevend zijn. De reden hiervoor is eigenlijk heel eenvoudig. Whisky wordt namelijk steeds beter als het langer gerijpt wordt. Hoe langer de whisky dus bewaard wordt, hoe meer deze over het algemeen waard wordt.

Dat is dan ook de reden dat de meeste kenners en adviseurs zeggen dat het verstandig is om bij het investeren in whisky direct voor een langere periode in te stappen. Het gaat hierbij overigens voornamelijk over Schotse single malt, al kun je natuurlijk ook investeren in andere soorten whisky.

Groeiende vraag

Je kunt natuurlijk kiezen voor whisky van Jack Daniels maar er zijn nog tal van andere opties. Een andere reden waarom beleggen in whisky een uitstekend idee is, is overigens dat de vraag naar ‘oude’ whisky steeds meer toeneemt. Vooral in bepaalde regio’s zoals het Midden Oosten en Azië zijn schotse single malt whisky’s van hoge leeftijd enorm populair. Vermogende consumenten zijn er enorm van gecharmeerd en bereid om er een hoge prijs voor te betalen.

Daar komt nog eens bij dat het bezitten van single malt flessen met een hoge leeftijd een bepaalde prestige is. De vraag naar whisky van hoge leeftijd gecombineerd met het feit dat het aanbod niet kan groeien zorgt ervoor dat het een uitstekende investering is.

Niet voorzien

Je kunt immers niet op stel en sprong extra whisky maken van een hoge leeftijd. Dat duur namelijk logischerwijs jaren. Bovendien heeft de whisky-industrie in Schotland jaren geleden niet voorzien dat oude whisky zo populair ging worden. Er is dus minder gemaakt dan er nu vraag naar is en er kan niets gedaan worden om op korte termijn aan die vraag te voldoen.

Wanneer er 20 jaar geleden meer whisky was gemaakt, kon men nu namelijk eenvoudig aan de vraag voldoen. Dat is echter niet het geval, waardoor de prijs van whisky steeds meer toeneemt. Dat is natuurlijk ook een uitstekende reden om te beleggen in whisky. Je belegt immers toch omdat je geld wil verdienen en in dat geval is whisky een prima optie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.