Verbond komt met allesoverdepolis.nl

0

Het Verbond van Verzekeraars heeft de site allesoverdepolis.nl gelanceerd. Op deze website krijgt de consument in negen stappen te zien waar hij op moet letten als hij een verzekering wil afsluiten: van het oriënteren tot het afsluiten van een verzekering en van een schade claimen tot het opzeggen van een polis.

Vragen die beantwoord worden zijn: moet je je tegen ieder risico verzekeren? Kun je zelf iets doen om de hoogte van de premie te beïnvloeden? Waar moet je op letten als je naar een adviseur gaat? Is het handig om alleen maar naar de laagste premie te kijken? In Nederland kun je je voor vrijwel elk risico verzekeren, maar de vraag is of dat altijd nodig is. Van sommige risico’s kunnen mensen prima zelf de financiële gevolgen dragen; bij andere risico’s moeten ze juist kritisch kijken of ze dat wel kunnen en willen.

“Een kritische houding is in het belang van de consument zelf: het kan teleurstellingen over de dekking of de uitkering voorkomen”, aldus algemeen directeur Richard Weurding.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.