Van Lanschot en Legal & General samen in pensioensparen

0

Legal & General en F. van Lanschot Bankiers hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten op het gebied van aanvullend pensioensparen. Op basis van deze overeenkomst gaat Legal & General het door Van Lanschot ontwikkelde bankspaarproduct AanvullendPensioen Sparen aanbieden. 

Het fiscaal gefaciliteerde pensioensparen, waarop het Nederlandse depositogarantiestelsel van toepassing is, is beschikbaar voor iedereen met een aantoonbaar pensioentekort. Bij aantoonbaar pensioentekort mag de inleg worden afgetrokken van het belastbaar inkomen. Het opgebouwde kapitaal moet worden aangewend voor de aankoop van een lijfrente-uitkering, die uiterlijk in het kalenderjaar waarop de spaarder de 70-jarige leeftijd bereikt, moet ingaan. De uitkering is dan belast. Op dit moment groeit op jaarbasis het fiscaal gefaciliteerd sparen met 4 tot 5 miljard euro.

“In het kader van vermogensopbouw is het een belangrijke taak van de adviseur om een goede afweging te maken waar het wel en niet wenselijk is om garanties met betrekking tot bepaalde doelkapitalen in te bouwen,” aldus drs. A. Dolders, algemeen directeur Legal & General. “Met de AanvullendPensioen Sparen zoals wij die nu voeren, kunnen deze garanties worden geboden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.