Reizigers: pas op met eigen risico

0

Dit jaar bedraagt het verplicht eigen risico van de zorgverzekering 350 euro per persoon. Interpolis, een van de grootste reisverzekeraars, vergoedt het eigen risico niet, net als de verzekeraars Avéro Achmea, Allianz, HEMA en Zilveren kruis Achmea.

Maar veel andere reisverzekeraars vergoeden het eigen risico van de zorgverzekering wel als je in het buitenland ziek wordt. Er zijn ook reisverzekeraars die voor schades een eigen risico hanteren, dus ook voor geneeskundige kosten. Bij Reaal en ING betaal je eerst 50 of 100 euro zelf voor de verzekeraar uitkeert. Sluit je een reisverzekering af met geneeskundige kosten en beland je tijdens je vakantie in het ziekenhuis? Dan bestaat de kans dat je het eigen risico van je zorgverzekering zelf moet betalen, omdat je reisverzekeraar dat niet vergoedt. En dan kan een ongeval op vakantie, ondanks een reisverzekering, duur uitpakken. Zeker als je het eigen risico van je zorgverzekering hebt verhoogd naar bijvoorbeeld 850 euro.

Voorbeeld
Twee partners kiezen een reisverzekering met Europa-dekking en geneeskundige kosten. Beide hebben een eigen risico van 350 euro bij de zorgverzekering. Na een ongeval belanden ze in het ziekenhuis. Samen betalen ze de eerste 700 euro aan kosten zelf. Had dit paar voor een vrijwillig eigen risico gekozen bij de zorgverzekering? Dan waren ze mogelijk nog meer kwijt. Ze hadden dan maximaal 1.700 euro zelf moeten betalen, ondanks hun reisverzekering.

Bekijk hier het overzicht van alle reisverzekeraars


Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.