Meer geld voor Startersleningen

0

Minister Blok voor Wonen en Rijksdienst stelt 30 miljoen euro extra beschikbaar voor Startersleningen.Het kabinet heeft een akkoord bereikt over de woningmarkt en de bouwsector. Het pakket omvat een fors aantal maatregelen die de bouw en daarmee de werkgelegenheid stimuleren, energiebesparing bevorderen, scheefwonen tegengaan en de starters helpen.

Dat meldt de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Eind 2012 heeft Minister Blok bekendgemaakt dat er een bijdrage van 20 miljoen euro voor Startersleningen beschikbaar werd gesteld. Deze bijdrage van het Rijk aan de Starterslening wordt nu verhoogd met 30 miljoen naar 50 miljoen euro. Met deze rijksmaatregel worden lokale overheden gestimuleerd om de Starterslening in te zetten.

Op dit moment voeren ongeveer 200 gemeenten de Starterslening. De kosten voor de gemeenten worden dankzij de rijksbijdrage lager waardoor zij met hun budget het dubbele aantal van dit soort leningen kunnen verstrekken. Dankzij deze rijksbijdrage kunnen de kosten worden gedekt van circa 11.000 Startersleningen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.