Actief klantbeheer is het nieuwe normaal

0

Tijdens de zeven vette jaren verdwijnt menig trouwe klant naar de achtergrond om plaats te maken voor een horde nieuwe klanten die aan de voordeur rammelt. Als de zeven magere jaren zich daarna weer aankondigen en de voordeur vaker gesloten blijft, dan komt weer het besef dat het trouwe klantenbestand ervoor zorgt dat je nog een belegde boterham hebt en de verwarming een graadje hoger kunt zetten.

Ventileren is belangrijk, dus laat die achterdeur maar wagenwijd openstaan

Het lijkt een cyclus die zich blijft herhalen en maar lastig is te doorbreken. Actief klantbeheer, aan het einde van de financiële crisis leek de tijd er rijp voor. Maar toen plots de euro’s weer tegen de plinten aan klotsten, viel het merendeel weer terug in de oude gewoonte om alle energie in nieuwe klanten te steken. Actief klantbeheer is hoog op menig agenda blijven staan, maar in de praktijk kwam er maar bar weinig van terecht.

Is COVID-19 het begin van een nieuwe reeks magere jaren? Gaat de voordeur binnenkort weer minder vaak open? Niemand die het antwoord weet, het kan nog alle kanten opgaan was de boodschap op Prinsjesdag. En voorlopig werkt corona tegen alle verwachtingen in als een katalysator voor de hypotheekmarkt. Topdrukte, dus geen tijd voor klantbeheer of klantbehoud. Ventileren is belangrijk, dus we zetten de achterdeur ook nog eens wagenwijd open voor de oversluiters.

In de nieuwe InFinance geven verschillende partijen hun visie op actief klantbeheer en waarom het juist nu zaak is om daar werk van te maken. Actief klantbeheer is geen modegril, maar het nieuwe normaal. Als adviseur sta je daar niet alleen voor. Uw binnendienst kan hier het voortouw in nemen.

Zo maakt u werk van uw bestaande klanten, terwijl u gewoon blijft doen waar u goed in bent: adviseren. Hoe? In de nieuwe InFinance leest u er alles over in het Client Officer magazine, dat u er voor niets bij krijgt. Doorbreek de cyclus van de zeven vette en zeven magere jaren en maak uw kantoor crisisbestendig met actief klantbeheer. Succes!

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Alex Klein

Alex Klein is hoofdredacteur van InFinance, een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners.