Werknemers financiële sector ontevreden over baan

0

Bijna de helft (45%) van de respondenten uit de financiële sector staat in 2013 open voor een nieuwe baan. Dat blijkt uit de tweede Loonwijzer/Monsterboard Wage Index, een rapport dat inzicht geeft in loonontwikkelingen in Nederland. Bovendien verdienen vrouwen in managersfuncties maar liefst 19% minder dan hun mannelijke collega’s.

Het gemiddeld bruto uurloon in de financiële sector bleef met 16,70 euro in 2012 gelijk ten opzichte van 2011. Van de 1882 ondervraagden was 38% tevreden met hun loon en 61% tevreden met zijn of haar baan. Bijna de helft (45%) van de respondenten staat in 2013 open voor een nieuwe baan.

“Hoewel medewerkers van financiële dienstverleners, banken en verzekeraars het afgelopen jaar er qua loon niet op vooruit zijn gegaan, verwachten zij in 2013 wel een promotie en veranderende verantwoordelijkheden”, zegt Paulien Osse, oprichter van de stichting Loonwijzer. Rikke Wivel, Senior Marketing Director Monster Worldwide vult aan: “Vergeleken met andere sectoren zijn werknemers in de financiële sector over het algemeen minder tevreden met hun baan. Bovendien geven ze aan dat er minder trainingsmogelijkheden en strategische initiatieven waren de afgelopen 12 maanden. Hoewel medewerkers vergeleken met andere sectoren het meest tevreden zijn over hun  loon, staat toch bijna de helft open voor een nieuwe baan.”

Het gemiddeld bruto uurloon in de financiële sector bleef in 2012 gelijk met 16,70 euro. In veel andere sectoren uit de Loonwijzer/Monsterboard Wage Index daalde het gemiddeld bruto uurloon juist. Zo daalde het bruto uurloon in de agrarische sector en in de horeca & toerisme sector met respectievelijk 6,6% en 3,5%.

Het verschil in beloning tussen mannen en vrouwen in dezelfde beroepsgroep is relatief groot in de financiële sector. Het verschil is het hoogst bij managers en medewerkers in lijndienst. Vrouwen in managersfuncties verdienden maar liefst 19% minder dan hun mannelijke collega’s. In verhouding was het verschil in de hoogte van het bruto uurloon bij administratieve werknemers met 7% klein.

Wilt u het hele onderzoek lezen: klik hier…

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.