Uitreiking Hudig-Langeveldt Prijs

0

Professor mr. N. van Tiggele-Van der Velde, hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen, heeft de Hudig-Langeveldt Prijs gekregen voor haar bijdrage aan de verzekeringswetenschap. De prijs is overhandigd door de heer R.R. Latenstein van Voorst, bestuursvoorzitter van het Verbond van Verzekeraars en voorzitter van de Raad van Bestuur van SNS Reaal. Kelly Maynard, student Verzekeringskunde en Enterprise Risk Management, ontving de Aon Studieprijs.

Professor mr. Van Tiggele-Van der Velde ontving de prijs voor haar eigen, steeds vernieuwende benadering van het verzekeringsrecht. Als wetenschapper heeft Van Tiggele-Van der Velde bestaande (privaatrechtelijke) regelingen en gebruiken meer inzichtelijk gemaakt voor de praktijk. Dit doet zij met inachtneming van het eigen karakter van de verzekeringsovereenkomst. Illustratief daarvoor is onder meer het boek ‘Verzekering ter beurze. Coassurantie in theorie en praktijk’, dat onlangs op haar initiatief en mede onder haar redactie tot stand is gekomen.

Met de Hudig-Langeveldt Prijs wil de Hudig-Langeveldt Stichting wetenschappelijk onderzoek op het gebied van verzekeringen en financiële dienstverlening stimuleren. Naast de Hudig-Langeveldt Prijs doet de stichting dat ook met de Aon Studieprijs. Kelly Maynard ontvangt deze onderscheiding voor haar masterscriptie, waarin zij verslag doet van haar onderzoek naar de doelmatigheid van niet financiële risico’s in jaarverslagen van AEX-beursfondsen. Zij voerde het onderzoek uit in het kader van haar master Verzekeringskunde en Enterprise Risk Management aan de Universiteit van Amsterdam.

De Hudig-Langeveldt Prijs wordt uitgereikt door de Hudig-Langeveldt Stichting. De stichting heeft tot doel het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van verzekeringen en financiële dienstverlening. De stichting is in 1975 opgericht ter gelegenheid van de gecombineerde jubileumviering van een aantal werkmaatschappijen van de Hudig-Langeveldt Groep b.v., inmiddels bekend als Aon Groep Nederland.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.