Woningtreintje mogelijk als verkoper zakt in prijs

0

Mensen moeten bij de verkoop van hun woning hun ‘wenswaarde’ (virtuele waarde) loslaten. Ze moeten in prijs zakken, in het besef dat ze ook een lager bedrag op tafel hoeven te leggen bij de aankoop van een andere woning. Dit stelt NVM-makelaar Barend Treep van De Vuurtoren makelaardij uit Weesp.

Treep heeft zich met zijn collega’s vanaf de zomer ingezet voor een ‘woningtreintje’ van vijf huizen binnen de eigen portefeuille. Bij zo’n treintje worden woningverkopers en – kopers aan elkaar gekoppeld door wensen met elkaar te matchen. “Het treintje wordt mogelijk, als mensen de wenswaarde van hun woning loslaten en in prijs zakken. Ze nemen dus hun verlies bij de verkoop, maar pakken hun winst bij de aankoop van een andere woning”, zegt Treep.

Bijzonder is dat de huizen allemaal binnen een straal van 1250 meter in Weesp staan. “Je moet met mensen rond de tafel gaan zitten en praten over de volgende stap. Visualiseer die volgende stap en besef dat je je volgende huis goedkoper kunt aankopen. Dan kun je makkelijker zelf voor een lager bedrag je huis verkopen”, vertelt Treep.

De NVM promoot woningtreintjes via de campagne ‘Maak uw woonwens top-3 kenbaar…’, waarbij verkopers hun woonwens top-3 bekendmaken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.