Verzekeringsman wordt risicoadviseur

0

Atradius en Risk Explorer zijn een samenwerkingsverband voor het gebruik van de online risicoanalysetool van Risk Explorer. Met de nieuwe module Risk Flow kunnen adviseurs het geïnventariseerde risicoprofiel van een onderneming ‘met één druk op de knop’ exporteren naar verzekeraars.

“Net als de meeste verzekeraars onderkent ook Atradius dat de aanlevering van relevante en cruciale risico-informatie moet worden verbeterd. Met Risk Flow is dit nu op een efficiënte manier opgelost, voor zowel de adviseur als voor de verzekeraar”, aldus Tom Kaars Sijpesteijn, algemeen directeur Atradius Nederland.

“Wij als kredietverzekeraar zien dat de rol van de zakelijke verzekeringsadviseur verschuift naar die van zakelijke risicoadviseur. Professionaliteit in advies wordt steeds belangrijker. Een goed advies kan echter niet zonder een integrale, hoogwaardige risico-inventarisatie waar ook het debiteurenrisico wordt besproken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.