Verzekeraars in kredietverstrekking

0

Een groep van negen verzekeraars stelt een bedrag van 30 miljoen euro beschikbaar om kleine ondernemers in het mkb te ondersteunen met kredietverstrekking.

Achmea, Aegon, a.s.r., de Goudse, Delta Lloyd, Generali, Nationale-Nederlanden, SNS Reaal en VvAA steken gezamenlijk het bedrag in Qredits. Dit is een onafhankelijke en private kredietverstrekker die (startende) ondernemers helpt met advies en financiering. De actie van de verzekeraars wordt gecoördineerd door het Verbond van Verzekeraars. Eind 2013 heeft ook de Nederlandse overheid een lening van 30 miljoen euro aan Qredits verstrekt. De banken zeggen een vergelijkbaar bedrag toe.

Qredits – een organisatie zonder winstoogmerk – zal namens de verzekeraars kredieten met een maximum van 150.000 euro gaan verstrekken aan kleinere ondernemingen. Bedrijven kunnen hiervoor bij Qredits terecht. De leningen hebben een looptijd van maximaal zeven jaar. Het Verbond verwacht dat veel ondernemers die vooruit willen, maar in een kredietklem zitten, nu een sprong voorwaarts kunnen maken.

De kredietverstrekking aan het klein-mkb is een vervolg op het position paper ‘Investeren in Nederland’ dat het Verbond vorig jaar uitbracht. Voor met name kleine en middelgrote ondernemingen is het als gevolg van de financiële crisis steeds lastiger geworden om krediet van banken te krijgen. De verzekeraars schieten veelbelovende bedrijven te hulp met dit eerste fonds voor het klein-mkb. Later dit jaar volgt een tweede fonds voor het kleine en middelgrote mkb. Negen verzekeraars die bij het Verbond zijn aangesloten hebben de intentie uitgesproken om 170 miljoen euro te investeren in het mkb.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.