Van Gaal toezichthouder AFM

0

Met de benoeming van vier nieuwe leden heeft de raad van toezicht van de AFM een diversiteit in kennis en ervaring in huis gehaald, die professioneel en kritisch intern toezicht kan bieden over het hele spectrum van het financiële gedragstoezicht. Paul Rosenmöller is benoemd tot voorzitter.

Naast Rosenmöller benoemde minister Dijsselbloem van Financiën voor een periode van vier jaar ook Annemarie van Gaal, Rob Becker en Bart Koolstra als nieuwe leden van de raad. Waarnemend voorzitter Diana van Everdingen blijft aan als vicevoorzitter. Zij maakt sinds 2009 deel uit van de raad van toezicht en is in november 2013 voor vier jaar herbenoemd. Naast continuïteit brengt zij haar financieel-juridische kennis in.

Diversiteit aan expertise
Rosenmöller is met name geselecteerd op zijn politiek-bestuurlijke expertise. Van Gaal om haar inzicht in de wisselwerking tussen professionele marktpartijen en consumenten/afnemers van financiële producten. Becker heeft ervaring opgedaan als partner bij McKinsey en CFO/voorzitter van verschillende divisies binnen Achmea. Hij brengt een brede kennis van de financiële sector in binnen- en buitenland in. Koolstra tot slot brengt als lid zijn internationale ervaring als forensisch accountant en register-accountant in. 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.