Uitstel PEplus-examen beloont achterblijvers

0

De beroepsvereniging van gecertificeerd financieel planners FFP vindt het voor zowel de consument als voor de adviseur jammer dat minister Dijsselbloem op aandringen van de Tweede Kamer heeft besloten de PEplus-examenperiode te verlengen tot 1 januari 2017.

Bert Sonneveld, directeur FFP: “In de eerste plaats is het jammer voor de consument. Want daar doen we het tenslotte voor. De verbetering van de advieskwaliteit – doelstelling van deze gehele operatie – laat nu nog langer op zich wachten. Daarnaast is het sneu voor de adviseurs die actief aan de slag zijn gegaan om hun vakbekwaamheid aantoonbaar op het door de wetgever gewenste minimumniveau te krijgen. Het hernieuwde uitstel beloont de achterblijvers. Dat sentiment proef ik ook bij een grote groep adviseurs.”

Dat is overigens niet helemaal juist. Voor de reguliere PE-verplichtingen zal niet langer een individuele PE-termijn gelden, maar zal een collectieve PEtermijn worden ingesteld. Alle diplomahouders moeten voor 1 april 2019 hun eerste reguliere PE hebben behaald. Deze examens zijn beschikbaar vanaf 1 april 2017. De PE-termijnen vanaf 1 april 2019 worden eveneens collectief, met een duur van 36 maanden.

Schrijnende gevallen
Sonneveld benadrukt dat er altijd een goede oplossing gezocht moet worden voor schrijnende gevallen en overmacht. Maar dat had wat hem betreft ook zonder uitstel gekund. 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.