Top over toekomstige MKB-financiering

0

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), MKB-Nederland en VNO-NCW organiseren in het najaar een ‘top over de financiering van het MKB-bedrijfsleven’. Doel is om samen met alle stakeholders de richting te bepalen over de toekomstige financiering van het MKB.

Dat maakte NVB-voorzitter Chris Buijink bekend in een toespraak tijdens de NVB-Nieuwjaarsreceptie. Betrokken partijen zijn onder meer ondernemers en hun organisaties, brancheverenigingen, banken, alternatieve aanbieders van financiering en investeerders in het MKB.

In een toelichting zegt Buijink: “Het MKB is de motor van onze economie. De afgelopen jaren hebben laten zien dat financiering geen vanzelfsprekendheid is en in veel opzichten een andere aanpak vergt dan voor de crisis. Uitgangspunt is dat gebrek aan passende financiering in een aantrekkende economie geen groeibreker mag zijn.”

Financiering is in veel gevallen niet langer iets tussen twee partijen en daarom is een brede aanwezigheid van stakeholders bij de top gewenst, aldus Buijink. Qua opzet van de top valt te denken aan bij voorbeeld paneldebatten en het presenteren van de ervaringen van ondernemingen die op een manier gefinancierd zijn die representatief is voor de toekomst.

Initiatiefnemers werken de top komende weken verder uit.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.