Tool berekent inkomen na pensioen

0

Online huishoudboekje Afas Personal krijgt een nieuw onderdeel dat de gebruiker inzicht geeft in zijn financiële situatie na pensionering.

De functionaliteit ‘Straks: pensioen’ toont met behulp van een grafiek het verloop van verschillende inkomstenbronnen na pensionering, zoals AOW, werknemerspensioen, lijfrenten, werken na pensioen en aanvulling uit vermogen.

Op basis van het opgegeven uitgavenpatroon geeft de functionaliteit vervolgens aan of er een tekort verwacht kan worden. Zo kan de gebruiker tijdig maatregelen treffen om financiële problemen te voorkomen. Het rekenmodel is geheel ontwikkeld door het Nibud en Afas Personal op basis van de Pensioenschijf-van-vijf.

De gegevens van de gebruiker worden opgeslagen in het persoonlijke ‘Financieel Profiel’ binnen de Plus-versie van Afas Personal. In dit profiel kan de gebruiker onder meer informatie opslaan over spaar- en beleggingsrekeningen, kredieten en hypotheken, pensioen en lijfrenten. De functionaliteit ‘Straks: pensioen’ gebruikt deze informatie voor het opstellen van de financiële prognose. Het ‘Financieel Profiel’ kan indien gewenst ook als hulpmiddel dienen voor de inventarisatie bij een financieel adviseur.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.