Toestemming voor verbouwen huis blijkt lastig

0

Mensen hebben een hekel aan de moeite die het kost om bij de gemeente toestemming te krijgen voor een verbouwing. Op het Meldpunt Regeldruk van de Vereniging Eigen Huis zijn sinds april vorig jaar ruim 450 meldingen binnengekomen.

Steven Wayenberg, beleidsadviseur bij Vereniging Eigen Huis, vertelt dat een groot aantal opmerkingen betrekking had op de welstand. “Veel mensen bekritiseren het nut en noodzaak van de welstandeisen. Ook worden de ondoorzichtigheid, willekeur en ongelijkheid ervan als problemen ervaren.”

Opvallend gegeven is dat veel melders niet zozeer de regels vervelend vinden, maar eerder de opstelling van ambtenaren en politici bij de toepassing ervan. Wayenberg: “Ambtenaren lijken stellig in afwijzingen, althans dat blijkt uit de meldingen. Meedenken is er vaak niet bij, tegendenken daarentegen des te meer.”

Het Meldpunt Regeldruk is inmiddels gesloten. De reacties op het meldpunt worden samengevoegd en overgedragen aan het adviescollege toetsing regeldruk Actal.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.