Tablet mag de achterdeur niet uit

0

De meeste inboedelverzekeraars vergoeden een tablet niet als deze beschadigd raakt in de eigen tuin. Je kunt je afvragen of consumenten dit onderscheid kunnen begrijpen.

Dit constateert vergelijkingssite Geld.nl op basis van een onderzoek naar de voorwaarden van all risk inboedelverzekeringen. Slechts vijf van de vijftien ondervraagde inboedelverzekeraars vergoeden schade in de achtertuin. Dit zijn Aegon, Allianz, Nationale Nederlanden, Univé en EAG Assuradeuren.

De meeste inboedelverzekeraars trekken een keiharde grens tussen woning en tuin. “We merken uit reacties van bezoekers op onze site dat dit onderscheid voor veel consumenten onterecht strikt voelt”, stelt Geld.nl.

Van de inboedelverzekeraars die schades in de tuin niet vergoeden, geven de meesten aan dat dit komt doordat het risico op schade in de tuin groter is dan in huis. Verzekeraar Polis Direct geeft echter wel aan de voorwaarden opnieuw te gaan bekijken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.