Subsidie woningisolatie goed ontvangen

0

In vijf maanden tijd hebben al ruim 10.000 huiseigenaren subsidie aangevraagd voor woningisolatie. Van de 60 miljoen euro subsidie die beschikbaar is, is al 30 miljoen aangevraagd. Wie twee of meer isolatiemaatregelen neemt, kan daarvoor ongeveer 20% subsidie krijgen.

Veel oudere huizen, gebouwd voor 1992, zijn maar gedeeltelijk of matig geïsoleerd. In ruim 1 miljoen van deze koopwoningen is nog geen spouwmuurisolatie, en in bijna 2 miljoen geen vloerisolatie aanwezig. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie ervaren veel mensen een drempel als het gaat om investeren in isolatie. Het wordt te duur gevonden of men vindt de terugverdientijd te lang. Subsidie kan mensen daar overheen helpen.

Besparen

Volgens het ministerie kost spouwmuurisolatie gemiddeld zo’n 2100 euro. De besparing is vervolgens 550 euro per jaar. Vloerisolatie kost gemiddeld 1800 euro, de besparing is 210 euro per jaar. Morgen start de tweede fase van de overheidscampagne `Energie besparen doe je nu’.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.