Sterk jaar Bovemij

0

De Bovemij Verzekeringsgroep heeft een sterk 2012 achter de rug. De verzekeraar van autobranchevereniging Bovag kende vorig jaar een winstgroei van 34% naar € 35,5 mln (26,5 mln) en zag de premieomzet met bijna 3% toenemen tot € 273,4 mln (265,9 mln).

De premiegroei was hoofdzakelijk te danken aan de verkoop van autoverzekeringen via de Bovag-garagebedrijven en het verzekeren van aanvullende zorg voor werknemers. De omzet in het directe kanaal
-garageverzekeringen en wagenparken- bleeft nagenoeg gelijk. De toename van de winst wordt voor een belangrijk deel verklaard door een verbetering van het beleggingsresultaat, maar de verzekeraar had ook de wind mee wat de schadelast betreft. De bruto schadelast lag in 2012 met 64% lager dan een jaar eerder
(65,6%) Dit is volgens Bovemij het resultaat van extra aandacht voor schade- en risicobeheersing in samenspraak met volmachten. Voor het lopende jubileumjaar verwacht het 50-jarige Bovemij veel heil van activiteiten die vorig jaar werden opgezet of uitgebreid. Belangrijke speerpunten hierbij zijn de werknemersverzekeringen en de de consumentenverzekeringen en -financieringen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.