S&P rating Achmea ongewijzigd, outlook verhoogd naar stabiel

0

De Amerikaanse kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) heeft vandaag bekendgemaakt dat het de outlook van de rating van Achmea verhoogt naar ‘stabiel’. Het overall kredietoordeel (credit rating) voor de verzekeringsentiteiten blijft staan op ‘A’.

S&P zegt in zijn rating report dat Achmea de afgelopen tijd stabiele en betere operationele resultaten heeft gerealiseerd. De toename van het operationele resultaat tot 391 miljoen euro over 2018 overtrof de verwachtingen van S&P. Ze voegt eraan toe te verwachten dat Achmea de komende tijd zowel de schuldenratio als de kapitaalspositie op een stabiel sterk niveau zal houden.

De kredietbeoordelaar maakt daarom bekend de outlook te verhogen naar ‘stabiel’ voor alle entiteiten, met een ‘A’ rating op de verzekeringsentiteiten, een ‘A-‘ kredietoordeel op de ‘zeer strategische bedrijfs-onderdelen’ Achmea Reinsurance Company N.V. en Achmea Bank N.V. en een ‘BBB+’ op Achmea B.V.

Ratings en outlook andere verzekeraars

Standard & Poor’s (S&P) handhaafde in februari zijn kredietoordeel voor Aegon op AA-. De outlook voor de kredietwaardigheid staat echter op negatief. Op dat laatste punt brengt NN Group het er beter vanaf. De S&P rating is A met een stabiele outlook. Voor ASR Nederland is de rating BBB+ met eveneens een stabiele outlook.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Avatar