‘Samen ondernemen’ weer centraal bij Obvion

0

Obvion heeft een nieuwe samenwerkingsovereenkomst gepresenteerd, die is opgesteld ‘vanuit gelijkwaardigheid en met respect voor ieders rol in de branche’. De eerdere versie kreeg in juni nog de nodige kritiek te verwerken.

Geldverstrekker en adviseur hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid als het gaat om het klantbelang. Dat is het uitgangspunt van de nieuwe samenwerkingsovereenkomst van Obvion. Deze valt vandaag op de mat bij de onafhankelijke adviseurs met wie Obvion samenwerkt.

De nieuwe samenwerkingsovereenkomst is tot stand gekomen na overleg met externe partijen, onder wie adviseurs, specialisten (D&O) en brancheorganisaties (Adfiz en OvFD). Het is het antwoord van Obvion op de kritiek die zij in juni kreeg op de eerdere versie van de samenwerkingsovereenkomst. De daarin geformuleerde teksten zouden te sterk instruerend zijn en niet gepast in de verhouding aanbieder-onafhankelijk intermediair.

In de nieuwe versie staat beter omschreven wat beide partijen van elkaar mogen verwachten. Verder is de nieuwe overeenkomst een stuk korter dan de vorige en staat ‘samen ondernemen’ centraal.

Bestuursvoorzitter Ronald Touwslager: “We hebben ons de kritiek terdege aangetrokken. We hebben ook bewust de keuze gemaakt om intensief overleg te voeren met externe partijen. Het resultaat is een samenwerkingsovereenkomst die is opgesteld vanuit gelijkwaardigheid en met respect voor ieders rol in de branche. De adviseur weet wat hij van ons mag verwachten. Maar ook wordt duidelijk wat wij van de adviseur verwachten. Uiteindelijk draait alles om het klantbelang.”

“Ook als het onverhoopt tot een breuk tussen ons en de adviseur zou komen, moet de klant goede

service blijven krijgen. Dat is nu geborgd”.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.