Rekentool voor inkomensverlies

0

Verzekeraar BNP Paribas Cardif start vandaag met een bewustwordingscampagne op de radio om mensen bekend te maken met haar rekenhulp ‘Inkomstenvalmeter’.

Met deze rekenhulp wordt op basis van een beperkt aantal gegevens een indicatie gegeven van de financiële gevolgen bij werkloosheid en/of arbeidsongeschiktheid. Aanleiding voor de campagne zijn de resultaten uit een onderzoek dat de verzekeraar dit jaar heeft gehouden en de uitkomsten van recent UWV-onderzoek.

Uit het onderzoek van BNP Paribas Cardif bleek dat 57% van de Nederlanders zich grote zorgen maakt over de werkloosheid en een groot deel geen idee heeft wat de gevolgen van inkomensverlies zouden zijn voor de eigen financiële situatie. Deze verontrustende cijfers werden onlangs bevestigd door onderzoek dat in opdracht van uitkeringsinstantie UWV is uitgevoerd. Daaruit bleek dat Nederlanders niet goed op de hoogte zijn van de regels rondom de WW-uitkering en de hoogte van een uitkering als zij hun baan verliezen.

“Uit ons eerdere onderzoek bleek al dat bijna de helft van de ondervraagden geen financiële reserve heeft om op terug te vallen. En slechts een kwart kan eenvoudig rondkomen als het inkomen vermindert”, aldus directeur intermediaire distributie Marieke van Zuien. “De resultaten van het recente UWV-onderzoek bevestigen dit. Met onze radiocampagne willen we mensen oproepen tot bewustwording en hen wijzen op mogelijke voorzorgsmaatregelen.”

De radiocampagne loopt van 19 t/m 31 december en wordt ondersteund door online aanwezigheid en nieuwsbrieven aan adviseurs. De Inkomstenvalmeter is te vinden op www.hypotheekopvangpolis.nl.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.