Reisverzekeraars passen gelddekking aan

0

De onzekere financiële situatie in Griekenland heeft een aantal reisverzekeraars doen besluiten de dekking voor contant geld tijdelijk te verhogen. Verzekering.nl heeft de verschillen op een rij gezet en raadt vakantiegangers die naar Griekenland gaan aan om voor vertrek hun polis te controleren.

Ellen Jonges van Verzekering.nl: “Een verzekeraar kan zelf bepalen tot welk bedrag geld vergoed wordt in geval van diefstal of verlies. Zo is contant geld op een reisverzekering van Allianz Global Assistance niet standaard verzekerd. Is geld wel verzekerd op de polis? Dan geldt er een maximale vergoeding van 750 euro per polis, per reis en 1.500 euro per polis, per jaar. Voor de verzekerden die hun vakantie in Griekenland vieren is de dekking tot en met zondag 12 juli aangepast. Indien een verzekerde geen dekking voor geld heeft afgesloten is er in dit geval wel dekking tot maximaal 750 euro. Voor diegene die wel een dekking voor geld heeft is het bedrag verdubbeld tot 1.500 euro per polis, per reis.

Ook Nationale-Nederlanden verhoogt de dekking voor reizen die (gedeeltelijk) in juli plaatsvinden. Standaard is geld verzekerd tot 250 euro per verzekerde, per reis met een maximum van 750 euro. Deze bedragen zijn voor mensen die naar Griekenland afreizen tijdelijk verdubbeld tot maximaal 500 euro per verzekerde, per reis met een maximum van 1500 euro bij diefstal. De extra dekking van Europeesche Verzekeringen geldt vooralsnog tot en met woensdag 15 juli en Univé houdt de aangepaste dekking zelfs aan tot eind augustus.”

NH1816
Ook Nh1816 Verzekeringen verhoogde woensdag tijdelijk haar ‘geld en cheques’ dekking op de doorlopende reisverzekering. Dit om haar verzekerden tegemoet komen die in Griekenland verblijven. Dit betekent dat de standaard dekking tijdelijk 1.500 euro per reis bedraagt voor alle verzekerden tezamen bij verlies of diefstal van contant geld. Als de aanvulling ‘geld en cheques’ al is meeverzekerd, bedraagt de dekking tijdelijk 2.000 euro per reis, voor alle verzekerden tezamen bij verlies of diefstal van contant geld.

Informeer voor vertrek
Informatie over de situatie in Griekenland kan snel veranderen. Vakantiegangers die naar Griekenland gaan wordt geadviseerd om voor vertrek bij hun tussenpersoon of de betreffende verzekeringsmaatschappij te informeren naar deze tijdelijke extra dekking.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.