Prijs koopwoningen gaat met 3 procent stijgen

0

Het ING Economisch Bureau verwacht dat vanwege de aantrekkende economie het herstel van de huizenmarkt zal doorzetten. De economen gaan er vanuit dat de prijzen van koopwoningen gemiddeld met 3% zullen stijgen.

ING: “Gedreven door inhaalvraag (mensen die in de crisis al een woning wilde kopen, maar het toen niet konden of aandurfden), lage hypotheekrentes en oplopend vertrouwen blijft de vraag naar koopwoningen ook volgend jaar toenemen. Het aantal te koop staande woningen is de afgelopen jaren echter flink afgenomen. Hierdoor ondervinden kopers onderling vaak veel concurrentie. Zo verschuift de macht in veel regio’s richting verkopers, met prijsstijgingen tot gevolg. Hierbij zullen regionale verschillen verder toenemen: in de randstad en enkele grote steden daarbuiten zullen prijsstijgingen net als dit jaar flink zijn, terwijl in andere regio’s prijzen niet of nauwelijks zullen stijgen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.