Pensioentool Zwitserleven

0

Met de nieuwe tool PensioenInzicht geeft Zwitserleven iedere Nederlander inzicht in zijn pensioen. Gegevens die niet in de database van Zwitserleven staan kunnen worden verzameld en toegevoegd via de landelijke website MijnPensioenOverzicht.nl.

In de tool op de website van de verzekeraar ziet de gebruiker uiteindelijk alle opgebouwde pensioenen, inclusief de AOW. De tool toont, nadat de gebruiker heeft ingelogd met DigiD, het totale bruto en netto pensioen in een grafiek. Om een indruk te krijgen of het pensioen voldoende is, wordt dat vergeleken met het huidige inkomen. Voor de bruto-netto berekeningen wordt gebruik gemaakt van de rekenprogrammatuur van Figlo.

Door met de ‘slider’ te schuiven krijgt de gebruiker direct te zien wat sparen oplevert en wat de partner ontvangt bij overlijden. Een gebruiker met een beleggingspensioen bij Zwitserleven kan ook zien wat het effect is als de beleggingen mee- of tegenzitten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.