Overstromingsrisico vanaf 2014 collectief gedekt

0

Als het aan verzekeraars ligt, is vanaf uiterlijk 2014 het overstromingsrisico collectief gedekt op de reguliere brandverzekeringen, zoals inboedel-, inventaris- en opstalverzekering. De leden van het Verbond van Verzekeraars hebben ermee ingestemd om hiervoor het komende jaar de bindende regeling verder uit te werken. De regeling zal in de loop van 2013, maar uiterlijk 1 januari 2014 in werking treden. 

Het bovenstaande is wel onder voorbehoud van een positieve ‘informele zienswijze’ van de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Dit was een van de besluiten die verzekeraars hebben genomen tijdens de Algemene Ledenvergadering van het Verbond van Verzekeraars.

Verzekeraars willen het overstromingsrisico in Nederland algemeen verzekerbaar maken, zodat burgers en bedrijven duidelijk weten waar ze aan toe zijn in geval van overstromingsschade. Bovendien komt dit soort schade hierdoor niet langer alleen voor rekening van de overheid, die gedupeerden nu tegemoetkomt via de Wet tegemoetkoming schade bij rampen. Nederland is een van de weinige westerse landen dat geen (wettelijke) dekking kent tegen dit soort catastrofes.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.