NN in de prijzen met nieuwe spaarrekening

0

De Internetsparen-rekening van Nationale-Nederlanden heeft de Gouden Spaarrente gewonnen voor de beste spaarrekening van het jaar. De prijs wordt uitgereikt door Spaarrente.nl.

De vergelijkingssite beoordeelt alle spaarrekeningen in Nederland aangaande de rente, stabiliteit van de rente en klantbeoordeling. Nationale-Nederlanden heeft, sinds haar introductie in juli dit jaar, vijf maanden op rij de hoogste rente in Nederland geboden op de vrij opneembare spaarrekening. Daarnaast wijzigde de bank haar rente slechts één keer. Bovendien scoort de bank een ruime voldoende wat betreft klantbeoordeling.

Sinds haar introductie staat Nationale-Nederlanden elke maand in de rente top-3 op Spaarrente.nl bij vrij opneembare spaarrekeningen. Daarnaast lag haar spaarrente gemiddeld 0,38% boven de gemiddelde spaarrente, de hoogste positieve afwijking van alle banken. Op dit moment biedt de bank een spaarrente van 1,85%, nog steeds ruim boven het gemiddelde van 1,5%.

Naast de hoge rente scoort Nationale-Nederlanden van alle banken het best op rentestabiliteit. De rentestabiliteit is een indicatie van de stabiliteit van de geboden rente. Scoort een aanbieder hier hoog op, dan kan de consument een stabiel rentebeleid verwachten. De bank verlaagde de rente maar eenmaal, met slechts 0,1%. Op het gebied van klantbeoordeling kreeg de bank niet de hoogste score, maar toch een ruime voldoende.

Argenta eindigde dit jaar op de tweede plek en in 2012 won Argenta de Gouden Spaarrente. Andere banken die dit jaar goed naar voren kwamen zijn Knab, MoneYou en SNS Bank.

Het jaar 2013 wordt gekenmerkt door dalende rentes op spaarrekeningen. Waar het jaar begon met een gemiddelde rente van 1,97%, is dit gedaald tot 1,5% op dit moment. De grootbanken bieden op dit moment slechts een gemiddelde rente van 1,2%.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.