Nieuwe MKB-kans voor intermediair

0

Veel ondernemers zijn nog niet voorbereid op de wijziging van de Bedrijfsregeling Brandregres per 1 januari 2014. Bureau D & O ziet hierin mogelijkheden voor het intermediair om zich extra te profileren bij hun zakelijke klanten.

Met ingang van 1 januari 2014 hebben brandverzekeraars het recht om een uitbetaalde schade te verhalen op de zakelijke schadeveroorzaker indien de schade is veroorzaakt door onzorgvuldig handelen. Net als andere verzekeraars kunnen dus vanaf dat moment ook brandverzekeraars regres nemen op degene die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van een schade bij een derde.

Aansprakelijkheid voor schade aan een derde kan verzekerd zijn op een AVB-polis. Bureau D & O: “Door de wijziging van het Bedrijfsregeling Brandregres kan (en zal waarschijnlijk in veel gevallen) de huidige verzekerde som onvoldoende zijn. Voor elke onderneming is het dus belangrijk om kritisch te kijken of de bestaande verzekerde som nog voldoende is. Een AVB is echter een First Loss verzekering. Dit betekent dat de verzekerde som nog niet noodzakelijkerwijs voldoende is om de volledige schade te dekken. Het is nu juist de deskundig adviseur die in overleg met de onderneming een afweging maakt wat een verantwoord verzekerd bedrag is. De kans blijft echter altijd bestaan dat de verzekerde som onvoldoende is.”

De meeste ondernemers zullen nog niet op de hoogte zijn van deze belangrijke wijziging, denkt D & O. “Zeker op dit gebied kan het intermediair haar meerwaarde bewijzen door haar relaties tijdig hierop te attenderen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.