MKB onderschat bedrijfscriminaliteit

0

Een op de acht ondernemers in het mkb is de afgelopen twaalf maanden slachtoffer geweest van bedrijfscriminaliteit en slechts een kwart van de ondernemers is hiertegen verzekerd.

Dit zijn de twee belangrijkste conclusies uit onderzoek van ING. Diefstal en inbraak komen het vaakst voor in het mkb. In het geval van cybercrime betreft het met name hacking en e-fraude. Ondernemers in de detailhandel en horeca komen het vaakst in aanraking met bedrijfscriminaliteit.

De meest getroffen maatregelen tegen bedrijfscriminaliteit zijn het beveiligen van het computernetwerk, het maken van back-ups en het installeren van een alarm. De helft van de ondervraagde ondernemers wijzigt zijn belangrijkste wachtwoorden nooit. Veel winkeliers geven aan alleen nog pinbetalingen te accepteren, of deze zo veel mogelijk te stimuleren, en de kas regelmatig af te romen. Goed hang- en sluitwerk en een waakhond worden ook veelvuldig genoemd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.