Mkb, dé markt voor het onafhankelijke intermediair

0

Elk midden- en kleinbedrijf heeft iets, of zou iets moeten hebben, waar het goed in is en waarvoor de klant wil betalen: klusbedrijven, bouwbedrijven, horeca, winkels, noem maar op.

Column Tim Schoonbergen, algemeen directeur Nedasco, in de InFinance Special Visies & Kansen 2016

Die ondernemers weten een gevoelige snaar te raken bij hun klanten waardoor die klanten terugkomen. Het kennen van die gevoelige snaar en het inspelen daarop maakt dat de ondernemer beter wordt en meer klanten gaat krijgen. Alles wat afleidt van het werken aan die gevoelige snaar is eigenlijk zonde van de tijd en betekent een verlies van focus.

Een ondernemer moet zich afvragen of daar waar niet het verschil kan worden gemaakt, nog wel zelf gedaan moet worden. Hij kan in feite niet zonder verzekeringen en als hij niet goed verzekerd is, kan dit gevolgen hebben voor de continuïteit van de onderneming. Dus het is belangrijk.

Continuïteit
Maar is het belangrijk voor de klant of exposure? Nee, want die klant ziet er niets van en de ondernemer kan zich voor de klant niet onderscheiden met een andere verzekeringsvorm. Kortom, verzekeringen zijn voor een ondernemer een noodzakelijk iets waar hij zo min mogelijk tijd aan moet besteden. Maar ze zijn wél heel belangrijk voor de continuïteit van de onderneming. Iets wat te belangrijk is om zelf maar mee aan te rommelen, omdat je daarmee juist risico’s vergroot in plaats van afdekt.

Conclusie, het beste is dus om die verzekeringen aan een onafhankelijk iemand uit te besteden die er verstand van heeft en aan iemand die echt het werk (en niet te vergeten: de zorgen) uit handen neemt. En wie kan dat de ondernemer nu beter uitleggen dan een ondernemer die heel goed begrijpt dat je je moet focussen om succesvol te zijn? Ik zie een megamooie toekomst voor de adviseur die de juiste snaar weet te raken bij de ondernemer in het mkb!

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.