Leerstoel ouder worden op het werk

0

De Open Universiteit (OU) heeft Annet de Lange benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Succesvol ouder worden op het werk’. De leerstoel onderzoekt hoe mensen hun werkvermogen en motivatie op peil kunnen houden als ze ouder worden en de organisatie snel verandert.

De leerstoel is ingesteld door Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en ondergebracht bij de vakgroep Arbeids- en organisatiepsychologie van de OU. De Lange: “Succesvol ouder worden op het werk vergt effectieve zelfmanagementstrategieën op het werk doorheen de hele levensloop. Via deze leerstoel kan ik op basis van wetenschappelijke theorieën en praktijkgericht onderzoek belangrijke nieuwe psychologische handvatten en interventies ontwikkelen om werkenden te ondersteunen in het duurzaam inzetbaar zijn en blijven op het werk.”

Psychologische mechanismen

Het onderzoek binnen deze bijzondere leerstoel focust op psychologische mechanismen die bijdragen aan duurzame inzetbaarheid, zoals werkvermogen, competenties, zelfmanagement, eigenaarschap en de motivatie van werkenden tot aan hun (uitgestelde) pensioen. De Lange zal wetenschappelijk (praktijk-) onderzoek initiëren en uitwerken en als ambassadeur van dit specialisme optreden. Veel OU-studenten zijn werkzaam in bedrijven en organisaties die zich bezighouden met vraagstukken op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.