Krachtenbundeling bij UBO-check

0

ABZ, Friss en Graydon bieden de verzekeringsmarkt één gezamenlijke brancheoplossing voor het toetsen van de zakelijke relaties van verzekeraars tegen de relevante sanctielijsten.

De drie hebben de plannen voor hun partnership gepresenteerd aan de verzekeringsmarkt. Door samen te werken kan er beter en efficiënter worden ingespeeld op de wet- en regelgeving in Nederland met betrekking tot het toetsen van de zakelijke relaties van verzekeraars tegen de relevante sanctielijsten.

Cliëntonderzoek
Op grond van de wettelijke bepalingen moeten financiële instellingen weten wie hun particuliere en zakelijke klanten zijn. Kenmerken van deze wetten zijn de verplichting om cliëntonderzoek te verrichten, gericht op het identificeren van de uiteindelijk belanghebbenden (UBO’s). Toezicht hierop wordt gehouden door DNB, die indien nodig hoge boetes kan opleggen.

IT-dienstverlener ABZ en Graydon werken sinds vorig jaar reeds samen om verzekeraars te voorzien van UBO-data via het ABZ-platform. Deze dienst wordt de UBO-check genoemd. Dankzij de samenwerking met fraude-expert Friss kunnen de drie partijen nu hun expertise bundelen en de verzekeringsmarkt één gezamenlijke brancheoplossing bieden met een bredere basis voor doorontwikkeling.

Compliance-proces
“De combinatie tussen de UBO-check van ABZ/Graydon en het Friss Platform zorgt voor een volledige ondersteuning van het compliance-proces. Hierdoor kunnen verzekeraars eenvoudig verantwoording afleggen aan de toezichthouder en kan nog adequater worden ingespeeld op de continue veranderende wet- en regelgeving,” zegt Erik Meinders, CFOO Solera Nederland (het moederbedrijf van ABZ).

Jeroen Morrenhof, CEO Friss: “Deze samenwerking zorgt ervoor we de verzekeringsmarkt een complete UBO- en Compliance-toetsing bieden die optimaal is afgestemd op de eisen van DNB én waarbij de wensen van verzekeraars centraal staan.”

Kredietinformatie
Sinko Borst, Commercieel Directeur bij Graydon vult aan: “Iedere verzekeraar die is aangesloten bij Friss en ABZ krijgt dankzij dit partnership niet alleen toegang tot de UBO-check, maar ook tot kredietinformatie en voordelige uittreksels. Hierdoor kan de klant op één platform toegang krijgen tot de meest essentiële informatie.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.