Jongeren kiezen voor laagste zorgpremie

0

Bijna 75 procent van de jongeren tussen de 18 en 25 jaar gaat in 2014 een zorgverzekering afsluiten waarbij enkel gecontracteerde zorg (naturapolis) wordt vergoed.

Dit blijkt uit onderzoek van ZorgWijzer.nl onder 319 respondenten in de leeftijdscategorie 18 tot en met 65 plus. Zestien procent zal kiezen voor een polis met vrije zorgkeuze (restitutie) en negen procent voor een combinatiepolis (mix).

De belangrijkste redenen voor jongeren om te kiezen voor een naturapolis is dat de zorgpremie over het algemeen lager ligt dan bij de restitutie- en mixvariant. Bovendien hoeft de verzekerde niet eerst zelf de rekening voor te schieten bij de zorgverlener, maar zal de declaratie direct worden doorgestuurd naar de zorgverzekeraar. Dit kan bij een restitutie- en mixpolis wel het geval zijn.

In de leeftijdscategorie 26 tot en met 35 jaar gaat 59 procent kiezen voor een naturapolis in 2014. Ook voor deze categorie geldt dat ze een zo goedkoop mogelijke zorgpremie willen betalen en bovendien hebben zij minder vaak behoefte aan zorg en hecht het daardoor minder waarde aan volledige vrije zorgkeuze.

Bij de 65 plussers kiest het grootste gedeelte voor vrije zorgkeuze (85 procent), omdat deze groep niet graag afhankelijk is van contracten die zijn gesloten tussen ziekenhuizen en zorgverzekeraars.

Een naturapolis is over het algemeen al goedkoper en in 2014 zullen de premies voor deze zorgverzekering met gemiddeld acht procent gaan dalen. Dit is bij de mix en restitutie variant ruim zes procent.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.